Buiten spelen in de winter.

Tennis

Wanneer kan je buiten tennissen?
– Zodra de temperatuur boven de 6 graden is en er geen regenplassen op de baan staan.

Wanneer kan je niet spelen?
– Zodra het sneeuwt / er sneeuw ligt.
– Is de temperatuur 5 graden of lager, dan is spelen niet toegestaan. De kans op gladheid is te groot en er kunnen lijnen los of omhoog komen. De toplaag kan nog bevroren zijn, of het vocht zorgt voor gladheid. Tevens is de kans op blessures te groot bij lagere temperaturen.
– Bij vochtige banen of extreme regenplassen

Los van de temperatuur is het niet toegestaan om te tennissen als er regenplassen op de baan staan.
Bij koudere temperaturen (ook boven de 5 graden) kan het vochtig en dus glad zijn.

We adviseren om verstandig te beslissen. Bij twijfel, sla buiten geen balletje! Maar huur een baan binnen.Wij gaan niet dagelijks aangeven of en vanaf hoe laat je mag tennissen, dit is jullie eigen verantwoordelijkheid, waarbij bovenstaande als regel geldt.
We willen benadrukken dat als je toch gaat tennissen terwijl het kouder of glad is, dat dit op eigen verantwoordelijkheid is en wij niet aansprakelijk zijn voor eventuele blessures.Een langere periode van vorst en kou? Dan sluiten we de banen helemaal. Je merkt dit doordat de banen niet te reserveren zijn in de KNLTB Club.App

Houd daarom onze website en de KNLTB Club.App in de gaten, dit is de app waarmee je ook de banen reserveert.
Je kunt in de app een optie aanzetten waardoor je automatisch pushberichten krijgt als wij (dit soort) nieuws in de app plaatsen. Ga naar via het menu in de KNLTB app naar ” meer ” –  “app instellingen ” – “push-notificaties.” 

Padel

Padel banen zijn onbespeelbaar bij:

  • vorst
  • sneeuw
  • ijzel
  • rijp
  • direct na vorst – opdooi periode

Bij vorst

Kunstgras is vorstbestendig tot lage temperaturen. De PE vezel kan goed tegen vorst. Het kunstgras van de padelbaan wordt door betreding niet beschadigd. Het zandgevuld kunstgras wordt wel hard en glad. Dit kan gevaarlijk zijn bij het spelen.

Bij sneeuw

Bij sneeuw de banen niet bespelen, de gevallen sneeuw op natuurlijke wijze laten verdwijnen. Voorkomen moet worden dat de mat wordt beschadigd of dat de infill wordt verplaatst door sneeuwschuiven. Spelen op een besneeuwde baan is slecht voor de mat omdat spelers de sneeuw in de mat en het instrooizand lopen. Het duurt dan ook langer dat een besneeuwd en bespeeld veld na intree van de dooi weer bespeelbaar is.

Bij ijzel

IJzel is regen die bevriest zodra het in aanraking komt met een bevroren oppervlak. Er vormt zich dan een ijslaagje waardoor het oppervlak glad wordt. IJzel verdwijnt vaak binnen een paar uur, maar kan soms langer blijven liggen. De baan is glad en daardoor niet bespeelbaar.

Bij rijp

Rijp is de witte aanslag die wordt veroorzaakt door het neerslaan en bevriezen van de waterdamp in de lucht. Rijp is van tijdelijke aard en verdwijnt als de temperatuur door de zon omhoog gaat. Onder bewolkte omstandigheden kan rijp echter wel langer blijven liggen. Hierdoor is de baan glad, wat extra gevaar voor blessures oplevert. Daarom is een berijpte baan niet bespeelbaar.

Bij opdooi

Na een langere periode van vorst is de ondergrond bevroren en vormt een dikke harde laag. Als de toplaag gaat dooien kan het smelt water van sneeuw en ijs niet wegzakken naar de drainage, het wordt tegengehouden door de bevroren onderlaag, Dit heet opdooi. Hierdoor ontstaat gladheid en dus gevaar op de baan.

Clubagenda